Czy PWA to przyszłość mobilnych serwisów?
Coraz więcej mobilnych stron korzysta z technologii PWA, co pozwala otwierać je bezpośrednio w przeglądarce. Przeglądając
zacząłem się zastanawiać, czy takie rozwiązanie faktycznie jest wygodniejsze od klasycznej aplikacji. Brak instalacji i ręcznych aktualizacji brzmi praktycznie, ale ważna jest też stabilność działania oraz dostępność wszystkich funkcji. Przy rozbudowanym katalogu dochodzi jeszcze kwestia przejrzystej nawigacji. Czy ktoś korzysta regularnie z podobnych serwisów i zauważył różnicę w szybkości lub wygodzie?
8 Views

Zwróciło moją uwagę przede wszystkim jako serwis mobilny oparty na PWA. Takie rozwiązanie może być praktyczne dla osób, które nie chcą zajmować pamięci telefonu kolejną aplikacją. Przy rozbudowanej zawartości szczególne znaczenie ma prosty układ strony i łatwy dostęp do najważniejszych sekcji. Sprawdziłem też informacje dotyczące płatności przez PlayId i USDT oraz zasady korzystania z konta. Na starszym urządzeniu strona działała poprawnie, choć szybkość może się różnić zależnie od telefonu i połączenia internetowego.